Тежки боеве се водят в Харковска област. Въоръжените сили на Украйна са

...
Тежки боеве се водят в Харковска област. Въоръжените сили на Украйна са
Коментари Харесай

Тежки боеве в Харковска област на Украйна

Тежки боеве се водят в Харковска област. Въоръжените сили на Украйна са в комплицирана обстановка, само че се оправят добре и могат да удържат фронта. Това съобщи през днешния ден техният главнокомандващ военачалник Олександър Сирски, представен от Ройтерс.

“Опитите на съветските нашественици да пробият нашата защита бяха осуетени ”, написа той в приложението “Телеграм ”. “Ситуацията е комплицирана, само че силите на Украйна правят всичко допустимо да удържат отбранителните линии и позиции и нанасят провали на врага ”, добави той.

Русия предприе ново нахлуване от своята територия против североизточната украинска област, заплашвайки да открие нов фронт в продължаващата 27 месеца война. Вчера Москва сподели, че е превзела 5 села, а Киев декларира, че отблъсква нападенията и се бори за контрола върху тези селища.

Междувременно украинска офанзива с дрон провокира тази нощ пожар в рафинерия в южния съветски град Волгоград, съобщи губернаторът на Волгоградска област Андрей Бочаров, представен от Франс прес.

“В нощта на 12 май силите за противовъздушна защита и електронна битка отблъснаха офанзива с дрон против територия във Волгоградска област ”, се споделя в изказване на Бочаров в информационното приложение “Телеграм ”.

“Вследствие на рухването на дрон и на гърмеж избухна пожар в петролната рафинерия във Волгоград ”, сподели още губернаторът.

Руският представител посочи, че пожарът е бил сподавен и че няма потърпевши.

Руското министерство на защитата съобщи в утринния си отчет, че съветските сили са прехванали общо осем украински дрона тази нощ, от които един “над територията на Волгоградска област ”.

Руските въоръжени сили не оповестиха повече детайлности за сваления над Волгоградска област дрон и за последствията от рухването му.

Рафинерията във Волгоград, която е благосъстоятелност на колоса “Лукойл ”, показва в уеб страницата си, че е “най-големият производител на петролни артикули в Южния федерален окръг ” на Русия, към който спадат осем района в Югозападна Русия.

Рафинерията към този момент стана цел на украинска офанзива с дрон при започване на февруари. При тогавашното нахлуване също нямаше потърпевши.

Украйна, която се бори към този момент повече от две години с съветските сили, нахлули на нейна територия, от началото на годината зачести с ударите по съветски военни и енергийни обекти, които от време на време се намират много надалеч от руско-украинската граница, отбелязва Франс прес.

Киев споделя, че работи в отговор на ударите на съветските сили по цивилни обекти, в това число по обекти на украинската енергийна инфраструктура.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР